1

Pyszne pyszności czyli Menu

potrawy do wyboru z przedstawionych propozycji - cena zestawu od 265 zł

menu1

Zupy:
-rosół, zupa grzybowa
-zupy krem (borowikowy, brokułowy, cebulowy, kalaforowy)
- do zupek kremów grzanki lub groszek ptysiowy.

Danie główne:
- polędwiczki po sarmacku (polędwiczki wieprzowe w otulinie z fileta drobiowego zawinięte w kapustkę podane z sosem myśliwskim, ziemniaczkami z wody i zestawem surówek
- kotlet po dworsku ( posiekany filet drobiowy z pieczarkami smażony w cieście i zsypany wiórami z sera żółtego), ziemniaczki z wody, surówki
- mieszki schabowe z grzybkami, ziemniaczana gruszka, zestaw surówek
- de:volai ziemniaki z wody, surówki
- karkówka w sosie balsamicznym, ziemniaczki z wody, zestaw surówek
- dorsz duszony w sosie cebulowym, ziemniaczki opiekane i zestaw surówek

Na deser:
- puchar lodowy z owocami,
- szarlotka na ciepło z gałką lodu,
- serniczek domowy w polewie czekoladowej z leśną borówką podany
- pana cota
- deser sandomierski z musem jabłkowym

I danie ciepłe:
- kluski chłopskie w gulaszu z ogórkiem małosolnym podane
- gołąbki wiejskie w sosie własnym
- pyzy po staropolsku cebulką okraszone

II i III danie ciepłe:
- pieczeń z karkówki na ziołach w sosie pieczeniowym , peere ziemniaczane, buraczki na ciepło
- roladki schabowe z dzika grzybkami nadziewane, ziemniaczana gruszka, marchewka paryska (dopłata do ceny15.00 zł
- golonka po staropolsku ( z kapustą i wiejskim chlebem)
- udziec płonący, ziemniaczki opiekane w ziółkach i młoda kapustka zasmażana (dopłata 5.00 zł)
- kaczka z jabłkami, opiekane ziemniaczki i buraczki na ciepło (dopłata 5.00 zł)
- staropolski stek wołowy, talarki ziemniaczane, surówka z czerwonej kapustki (dopłata 5.00 zł
- gęsinka po staropolsku z ziemniaczkami opiekanymi i buraczkami (dopłata 10.00 zł)

IV danie ciepłe:
- zupka po seczułańsku
- zupka po węgiersku
- zupka myśliwska (dopłata 5.00 zł)
- barszczyk czerwony z krokiecikami i pasztecikami

Przekąski:
- deska mięs pieczystych + 3 do wyboru:
- schab w galarecie
- pasztety z żurawiną (mięsny i z selera)
- szparagi zawijane w szynce w galarecie
- tortille (z twarożkiem, z szynką, z kurczaczkiem)
- galaretki wieprzowa, drobiowa
- śledzik po dworsku
- jajka nadziewane pastami
- pieczarki i pomidorki z nadzieniem
- deska serów

Sałatki do wyboru 3:
- tradycyjna
- śledziowa
- z pierożkami ravioli
- warstwowa z tuńczykiem
- pieczarkowa
- caprese (na poduszce z sałaty lodowej mocarelka, pomidorki to wszystko w ziołach i sosie balsamicznym)
- grecka
- z gyrosa
- z ruckolli
- wiejska z zasmażonymi plastrami boczku

W cenie przyjęcia :
- bufet kawowy
- bufet deserowy (placki, mufinki, babeczki, deserki)
- napoje (cola, fanta, sprite – butelki 0.5 l)
- soki i woda w dzbankach